Pórková polévka s balkánem a opečeným chlebem
Podzim nám klepe na dveře a polévková sezóna může začít!

Budeme potřebovat :
1 velký pórek
2 lžíce olivového oleje
Cca 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
1-2 ks střední brambory na zahuštění
Opečený chleba
Balkánský sýr
Sůl, pepř, rozmarýn
Pórek nakrájíme na kolečka (bílou část) a dáme jej do středního hrnce s olivovým olejem. Lehce jej orestujeme – cca 1 minutku, aby pórek nezhnědl. Zalijeme vodou (vývarem) a přidáme i nakrájenou zelenou část. Přidáme i brambory nakrájené na kostečky a vaříme cca 25 minut.
Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a pokud je potřeba, přidáme trošku vody. Záleží, jak chcete polévku hustou. Dochutíme, osolíme opepříme, přidáme rozmarýn nebo jiné koření a také si připravíme chléb k podávání. A to tak, že jej opečeme na pánvi s troškou olivového oleje
Polévku servírujeme s opečeným chlebem a balkánským sýrem.
Dobrou chuť!