Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Pesto z medvědího česneku

Jaro je tady a s ním také medvědí česnek. Zdravá bylinka, která obsahuje hodně vitamínu C, zlepšuje trávení a také reguluje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Navíc také výborně chutná!

Pesto z medvědího česneku

Recept na skvělé pesto z medvědího česneku:

Suroviny:

asi 120 g medvědího česneku

100 ml olivového oleje

50 g nastrouhaného parmazánu

50 g mandlí

sůl

pepř


Postup:

Medvědí česnek pečlivě omyjeme a dáme do mixéru společně s olivovým olejem, sýrem a mandlemi. Mixujeme do hladka a postupně přidáváme sůl a pepř podle chuti.

Pokud budete pesto skladovat v lednici, zalijte jej ještě olivovým olejem, aby vydrželo co nejdéle. Přibližně by mělo vydržet i 14 dní.

Pesto je skvělé do těstovin a nebo třeba na pečivo.


Dobrou chuť přeje redakce Health Box!




Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít