Pesto z medvědího česneku
Jaro je tady a s ním také medvědí česnek. Zdravá bylinka, která obsahuje hodně vitamínu C, zlepšuje trávení a také reguluje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Navíc také výborně chutná!
![Pesto z medvědího česneku](/_files/articles/66_laSWwQ32.jpg?crop=600x600)
Recept na skvělé pesto z medvědího česneku:
Suroviny:
asi 120 g medvědího česneku
100 ml olivového oleje
50 g nastrouhaného parmazánu
50 g mandlí
sůl
pepř
Postup:
Medvědí česnek pečlivě omyjeme a dáme do mixéru společně s olivovým olejem, sýrem a mandlemi. Mixujeme do hladka a postupně přidáváme sůl a pepř podle chuti.
Pokud budete pesto skladovat v lednici, zalijte jej ještě olivovým olejem, aby vydrželo co nejdéle. Přibližně by mělo vydržet i 14 dní.
Pesto je skvělé do těstovin a nebo třeba na pečivo.
Dobrou chuť přeje redakce Health Box!