Mrkvovo-hrášková polévka s para ořechy
Zahřej se na podzim polévkou plnou bílkovin..

Suroviny na cca 4 porce:
300 g hrášku
200 g mrkve
3 lžíce Ricotty
1 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
rozmarýn, sůl, pepř
para ořechy
1 litr vody
Postup:
Ve středním hrnci orestujeme na olivovém oleji cibulku nakrájenou na kousky. Můžete použít mraženou zeleninu, kterou dáme po cca 3 minutkách taky do hrnce společně s nakrájeným česnekem a rozmarýnem - restujeme ještě 1-2 minuty. Potom zeleninu zalijeme litrem vody, osolíme a opepříme. Zeleninu vaříme do změknutí asi 30 minut, potom ji rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v mixéru do hladka. Nakonec vmícháme do polévky sýr Ricotta, aby byla ještě krémovější. Podle toho, jakou chceme konzistenci polévky, můžeme přidat ještě vodu. Dochutíme a při podávání posypeme rozdrcenými para ořechy.