Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Makové zdravější koláče

Máte doma dlouhou chvilku? Vyzkoušejte tuto verzi zdravějších makových koláčů..

Makové zdravější koláče

Suroviny:

Na těsto:

350 g hladké špaldové mouky

150 g polohrubé celozrnné mouky

220 ml vlažného rýžového mléka

120 g měkkého tvarohu

5 g sušeného droždí

40 g březového cukru

1 vejce

špetka soli


Na náplň:

150 g mletého máku

2 lžíce měkkého tvarohu

2,5 lžíce medu

3 lžíce rýžového mléka


Na drobenku:

Asi hrst vlašských ořechů a 3 lžíce ovesných vloček

1,5 lžíce medu

1-2 vejce na potření koláčů

Pozn.: rýžové mléko jsem používala, protože je sladké.


Postup:

Ideálně si těsto připravíme v domácí pekárně, pokud máte. Pokud ne zpracujeme těsto z uvedených surovin a necháme kynout asi hodinku na teplém místě.

Smícháme suroviny na náplň a připravíme i drobenku. Ta vznikne rozmixováním vloček, ořechů a medu.

Z těsta si uděláme menší kuličky a dáme je na plech s pečícím papírem (popř. na plech vymazaný máslem). Pomocí sklenice kuličku rozmáčkneme, aby vznikla placka s okrajem cca 1 cm. Necháme ještě na plechu trošku nakynout (asi 10 minut). Na těsto dáme makovou náplň, posypeme drobenkou a potřeme vajíčkem.

Pečeme na 160 °C asi 15 min do zlatova.



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít