Lívance s rebarborovo-jahodovou omáčkou
Dokonalá, zdravá snídaně, která potěší celou Vaši rodinu! To jsou jogurtové lívance s rebarborovo-jahodovou omáčkou! Mňam!

Na lívance:
100 g špaldové hladké mouky
130 g řeckého jogurtu
100 ml mléka
2 vejce
1/2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
+ máslo Ghí na opékání lívanců
Na omáčku:
1 stonek rebarbory
cca 7 ks jahod
2 lžičky kokosového cukru
1 lžička másla Ghí (nebo obyčejné)
2 lžičky skořice
Postup:
V jedné menší misce smícháme sypké suroviny (mouku, kypřící prášek a sůl) a v druhé si vyšleháme vejce, přidáme jogurt a mléko. Potom do misky s vejci přisypáváme postupně sypkou směs dokud nám nevznikne krémové těsto. Lívance děláme na lívanečníku na kapce másla Ghí.
Potom si připravíme omáčku a to tak, že si oloupeme rebarboru, nakrájíme ji na menší špalíčky a dáme do menšího hrnce. Přidáme i nakrájené jahody na kolečka, máslo Ghí, kokosový cukr a skořici. Restujeme cca 5 minut do změknutí a poté rozmixujeme pomocí ponorného mixéru.
Hotovo a můžeme podávat :)
Přejeme dobrou chuť!