Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Lívance s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Dokonalá, zdravá snídaně, která potěší celou Vaši rodinu! To jsou jogurtové lívance s rebarborovo-jahodovou omáčkou! Mňam!

Lívance s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Na lívance:

100 g špaldové hladké mouky

130 g řeckého jogurtu

100 ml mléka

2 vejce

1/2 lžičky kypřícího prášku

špetka soli

+ máslo Ghí na opékání lívanců


Na omáčku:

1 stonek rebarbory

cca 7 ks jahod

2 lžičky kokosového cukru

1 lžička másla Ghí (nebo obyčejné)

2 lžičky skořice



Postup:

V jedné menší misce smícháme sypké suroviny (mouku, kypřící prášek a sůl) a v druhé si vyšleháme vejce, přidáme jogurt a mléko. Potom do misky s vejci přisypáváme postupně sypkou směs dokud nám nevznikne krémové těsto. Lívance děláme na lívanečníku na kapce másla Ghí.

Potom si připravíme omáčku a to tak, že si oloupeme rebarboru, nakrájíme ji na menší špalíčky a dáme do menšího hrnce. Přidáme i nakrájené jahody na kolečka, máslo Ghí, kokosový cukr a skořici. Restujeme cca 5 minut do změknutí a poté rozmixujeme pomocí ponorného mixéru.

Hotovo a můžeme podávat :)

Přejeme dobrou chuť!




Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít