Linecké cukroví zdravěji
Vánoce bez lineckého cukroví? To snad ani nejde! Lehce jsme pro vás tento tradiční recept upravili, aby byl o něco zdravější. Věřte, že nepoznáte rozdíl ani vy, natož vaše děti.

Suroviny:
Na 2 plechy lineckého cukroví budete potřebovat:
150 g hladké špaldové mouky
100 g másla
40 g březového cukru (kokosového)
1 žloutek
1 malá lžička pomerančové kůry
Domácí marmeláda
Postup:
Hladkou špaldovou mouku prosejeme přes sítko, nastrouháme na ni máslo, přidáme březový cukr, žloutek a pomerančovou kůru. Těsto pomocí dlaní propracujeme a necháme jej uležet v lednici do druhého dne.
Potom těsto rozválíme, vykrajujeme a pečeme na 170°C asi 7 minutek.
Natíráme domácí marmeládou - my použili rybízovou.