Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Kde v Brně a okolí běhat? Lesní traily i asfaltové tratě

Pokud jste ještě k běhu nenašli tu správnou cestu, možná je to tím, že běháte po těch „špatných“. Zkuste změnit trasu, neběhat v parku jen dokolečka a objevte v běhu to, co my s přítelem. Krásnou přírodu! Samozřejmě úplně nejlepší je, když k tomu máte parťáka a můžete ty krásy objevovat s někým po svým boku. Možná si při slovech „krása“ a „Brno“ ťukáte na čelo, ale věřte, že i tady v Brně i v blízkém okolí se dají najít opravdu pěkná místa.

Kde v Brně a okolí běhat? Lesní traily i asfaltové tratě

Asfaltové tratě a parky

Stezka kolem řeky Svratky

Na tuto stezku se dá napojit u zastávky šaliny Křídlovická (u haly Rondo) a zaběhnout až k nákupnímu centru Olympia, což je asi 6 km. Tato trasa je opravdu frekventovaná, potkáte tam nejen běžce, ale i lidi na kole i inlinech. Pro někoho může být výhodou, že trasa nemá žádné převýšení a nebo že je na stezce spoustu občerstvení. To oceníte především v letním období :-)


Park Lužánky

Další místo, které zná určitě celé Brno. Trať je asfaltová a štěrková s mírným převýšením. Dá se běžet kolem celého parku a tento okruh má asi 1,6 km. Tato trasa je jen na občasné běhání, protože běhání do kolečka není moc záživné. Avšak na běhání intervalů je to dobrá trasa.


Traily s krásnou přírodou

Brněnská přehrada

Na prvním místě musí být samozřejmě brněnská přehrada, kterou každý zná. Krásný okruh dlouhý 15 km kolem přehrady vám uteče raz dva a určitě nebudete litovat, že jste se sem vydali. Kopce v tomto okruhu určitě zaznamenáte, ale opravdu je to zvládnutelné. A když nebudete moct, prostě se zastavte a kochejte se přírodou, o tom je totiž "trail running"!

Soběšické lesy

Soběšické lesy jsou hned za Brnem. Můžete si v nich oběhnout třeba nějaký okruh. Trasy v lese jsou z kopce do kopce, ale ne nijak náročné. Lidí se tu pohybuje opravdu málo a navíc pokud nemáte auto, můžete vyjet autobusem na Lesnou a pak už jen vybrat lesní cestu a běžet. tady máte pěkný okruh, které tam můžete zaběhnout.


Tak ať to běhá, běžci!

Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít