Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Jak bojovat s CELULITIDOU?

Celulitida. Téma, které ženy pravděpodobně nikdy nepřestanou řešit. Bohužel! Možná Vám pomůže náš článek..

Jak bojovat s CELULITIDOU?

Co způsobuje celulitidu, čím je ovlivněná?

Celulitida netrápí jen ženy s nadváhou, ale i štíhlé ženy. To, jestli máte celulitidu, ovlivňuje určitě vaše genetika. Někdo se celulitidy úplně nezbaví, ale určitě ji může „minimalizovat“. Dále je výskyt celulitidy určitě ovlivněn vaším životním stylem. Jak se stravujete a jak se hýbete během dne. A to bychom zdůraznili STRAVA a POHYB.

Co Vám tedy opravdu doporučujeme a nedoporučujeme

Pamatujte! Žádné krémy ani ošetření vám samy o sobě nepomůžou. Péče o pokožku je skvělá, ale rozhodně se nemůžeme spoléhat třeba pouze a jen na zázračný krém. Pokud něco doporučujeme, pak je to samozřejmě dostatečný pitný režim – to je jasná věc. Pijte čistou neperlivou vodu, výborný je neslazený kopřivový čaj, který podporuje odvodnění těla. Pijte ho v průběhu roku třeba 6x a to vždy týden v kuse 2 šálky denně. Dobrá je také ruční (nebo i přístrojová) lymfatická masáž a to na jaře před létem, vždy tak 7-10 procedur. Tělo se tím také odvodní a nastartuje se tím lymfatický systém. Lymfatická masáž má i jiné výhody, jako je např. regenerace nohou.Výborná je i pravidelná návštěva sauny, kde díky pocení vyloučíte z těla toxické látky.

Co je ale nejdůležitější?! Na prvním místě řešte váš jídelníček a pohyb. Díky správnému, vyváženému jídelníčku a pohybu naberete svalovou hmotu. Cvičte, běhejte do kopce, vaše nohy pak budou pevnější nejen pocitově, ale i na pohled.

Chce to čas, buďte trpěliví. A taky na sebe nebuďte tak přísní, vždyť přece NIKDO NENÍ DOKONALÝ!






Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít