Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Fit hruškový koláč s ořechy

Vůně Vánoc z Vašich domovů ještě úplně vyprchat nemusí! Vyzkoušejte tento zdravý/fit hruškový koláč s ořechy a skořicí.

Fit hruškový koláč s ořechy

Suroviny na těsto:

300 g špaldové hladké mouky

100 g másla

60 g měkkého tvarohu

3 lžíce kokosového cukru (nebo třeba březového)

1 vejce M


Na náplň:

250 g Ricotty

3 vejce M

3 lžíce kokosového (březového) cukru

3 větší hrušky

6 lžic pomerančové šťávy

hrst vlašských ořechů

1 lžíce skořice


Na posypání:

trošku vlašských ořechů

lžička skořice


Postup:

Do větší mísy si prosejeme mouku, přidáme cukr, nakrájené máslo, tvaroh, vejce a těsto pomocí rukou zpracujeme. Vytvarujeme z něj kouli, kterou obalíme fólii a dáme odležet do lednice. Mezitím si nakrájíme hrušky na měsíčky (nemusíme je loupat) a pokapeme je šťávou z pomeranče. Náplň připravíme tak, že si ve větší míse smícháme Ricottu, cukr, žloutky z vajec (bílky si dáme zvlášť) a rozdrcenné ořechy na hrubo. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme opatrně k náplni z Ricotty.

Vytáhneme těsto z lednice, vyválíme jej do formy, aby bylo těsto o trošku větší než forma - kvůli okrajům. Formu buď vymažeme a vysypeme moukou nebo použijeme pečící papír. Do takto připraveného těsta nalijeme náplň a na ni potom skládáme hrušky, koláč ještě posypeme ořechy, skořicí a dáme péct na 20-25 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C.

Necháme jej vychladnout a můžeme servírovat! :-)



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít