Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Čokoládový cheesecake s lesními plody

Pro některé je možná cheesecake ta nejsnadnější věc na světě, jiným ale může dát pořádně zabrat. Správný cheesecake má být vláčný a krémový. Uvidíte, že tímto dezertem rozhodně nikoho neurazíte.

Čokoládový cheesecake s lesními plody

Budete potřebovat:

Na korpus:

  • 150 g sušenek
  • 90 g másla

Na krém:

Na čokoládovou ganache:

  • 125 ml smetany ke šlehání (31%)
  • 100 g čokolády

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C a připravíme si korpus - sušenky rozdrtíme na drobečky a přidáme rozpuštěné máslo. Vše smícháme tak, aby se to spojilo.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a rozdrcenou směs natlačíme stejnoměrně silnou vrstvou.

V robotu dohladka zpracujeme tučný tvaroh a mascarpone. Přidáme vanilkový cukr, vejce. Vše prošleháme a naneseme na připravený korpus. Pečeme cca hodinu a čtvrt tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nechte vychladnout a poté naneste čokoládovou ganache - ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu ve smetaně ke šlehání. Necháme ztuhnout a poté můžeme zdobit a podávat.


Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít