Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Čoko dort s malinami a karamelizovanými ořechy

Vyzkoušej tuto zdravější verzi čokoládového dortu. Navíc čerstvé maliny a karamelizované pekanové ořechy?Nezní to skvěle?

Čoko dort s malinami a karamelizovanými ořechy

Suroviny na korpus:

70 g pekenových ořechů

100 g špaldové mouky

140 g řeckého jogurtu

60 g tekutého medu

3 vejce

1,5 lžičky kypřícího prášku

2 hrstě čokoládových čoček (kousky hořké čokolády)

špetka soli


Na dort: 140 g řeckého jogurtu, med, čerstvé maliny, celé pekanové ořechy


Postup:

Rozmixujeme pekanové oříšky na mouku a smícháme je s moukou, kypřícím práškem a špetkou soli. Oddělíme si žloutky od bílků a ke žloutkům přidáme med a jogurt. Rozmícháme a přidáme i směs s moukou a s rozmixovanými oříšky. Nakonec do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a také čokoládové čočky. Pokud je těsto až moc hutné, přidejte trošku vody – záleží jakou použijete mouku.

Korpus pečeme v podélné formě s pečícím papírem v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut, z korpusu musíme vytáhnout suchou špejli.

Na rozpálenou pánev dáme trošku řepkového oleje, lžíci medu a pekanové ořechy. Necháme chvíli ,,povařit“, dokud ořechy nezezlátnou a potom je dáme vychladnout na pečící papír.

Vychladlý dort potřeme kvalitním řeckým jogurtem (musí to být jogurt, co drží tvar) do něj můžeme přidat trošku medu a na jogurt pak dáme čerstvé maliny a zkaramelizované ořechy.

Můžete samozřejmě zvolit místo pekanových ořechů vlašské, což je určitě o něco levnější varianta a na chuti to poznáte jen maličko :-).


Dobrou chuť!

Redakce Health Box



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít