Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Cizrnové kari s rýží

Zdravý oběd plný bílkovin a přesto bez masa? To je náš nový recept na cizrnové kari, které si opravdu zamilujete!

Cizrnové kari s rýží

Na 3 větší porce budete potřebovat:

250 g Ricotty

1 plechovka cizrny

1 větší cibule

lžíce1 stroužek česneku

kari

kousek zázvoru

1 lžíce řepkového oleje

čerstvá bazalka

trošku vody

sůl, pepř

Příloha: rýže


Postup:

Rýži si uvaříme podle návodu.

Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi na trošce oleje. Restujeme asi 3 minutky a potom přidáme kari i na jemno nakrájený česnek a zázvor, restujeme ještě cca 1 minutku. Přidejte Ricottu, trošku vody, aby vznikla jemná omáčka a taky cirznu zbavenou vody. Osolte, opepřete, přidejte bazalku a vařte cca 10 miutek.

Podávejte s rýží.


Dobrou chuť!

Health Box redakce



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít