Cizrnové kari s rýží
Zdravý oběd plný bílkovin a přesto bez masa? To je náš nový recept na cizrnové kari, které si opravdu zamilujete!

Na 3 větší porce budete potřebovat:
250 g Ricotty
1 plechovka cizrny
1 větší cibule
lžíce1 stroužek česneku
kari
kousek zázvoru
1 lžíce řepkového oleje
čerstvá bazalka
trošku vody
sůl, pepř
Příloha: rýže
Postup:
Rýži si uvaříme podle návodu.
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi na trošce oleje. Restujeme asi 3 minutky a potom přidáme kari i na jemno nakrájený česnek a zázvor, restujeme ještě cca 1 minutku. Přidejte Ricottu, trošku vody, aby vznikla jemná omáčka a taky cirznu zbavenou vody. Osolte, opepřete, přidejte bazalku a vařte cca 10 miutek.
Podávejte s rýží.
Dobrou chuť!
Health Box redakce