Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Chocolate salted cake

Milujete sladko slané pochoutky s příchutí slaný karamel nebo slaná čokoláda? My taky! A tohle je recept právě pro Vás!

Chocolate salted cake

Suroviny na dortovou formu průměru cca 23 cm:

Na těsto:

100 g hladké špaldové mouky

20 g proteinu (nemusí být, nahraďte kokosovým cukrem)

2 vejce

60 ml mléka

2 lžičky kypřícího prášku

2 špetky soli


Na krém:

500 g měkkého tvarohu ve vaničce

250 g sýru Ricotta

100 g hořké kvalitní čokolády (alespoň 80 % kakaa)

1 lžíce medu (nebo podle chuti)

+ máslo a mouka na formu


Na polevu:

100 g hořké kvalitní čokolády (alespoň 80 % kakaa)

3 lžíce kokosového mléka (nebo smetany ke šlehání)

50 g másla Ghí (nebo kokosový tuk)

1 lžíce kokosového cukru

1/2 lžičky soli (nebo podle chuti)


Postup:

Vejce vyšleháme, přidáme mléko a ostatní sypké suroviny. Důkladně těsto promícháme a dáme do formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 10 minutek. Korpus bude opravdu tenký, tak to bude stačit.

Na krém jednoduše smícháme všechny suroviny. Tvaroh, Ricottu, rozpuštěnou čokoládu (čokoládu rozpustíme ve vodní lázni) a dosladíme jej podle sebe. Po vychladnutí korpusu na něj natřeme krém pomocí lžíce a dáme do lednice.

Mezitím si připravíme polevu. Opět rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme máslo Ghí (kokosový tuk), kokosové mléko (smetanu), cukr a podle chuti i sůl. Poleva by měla být sladko-slaná.

Polevu opatrně roztíráme na tvarohový krém.

Dort necháme ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny před podáváním.

Dobrou chuť!



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít