Chocolate salted cake
Milujete sladko slané pochoutky s příchutí slaný karamel nebo slaná čokoláda? My taky! A tohle je recept právě pro Vás!

Suroviny na dortovou formu průměru cca 23 cm:
Na těsto:
100 g hladké špaldové mouky
20 g proteinu (nemusí být, nahraďte kokosovým cukrem)
2 vejce
60 ml mléka
2 lžičky kypřícího prášku
2 špetky soli
Na krém:
500 g měkkého tvarohu ve vaničce
250 g sýru Ricotta
100 g hořké kvalitní čokolády (alespoň 80 % kakaa)
1 lžíce medu (nebo podle chuti)
+ máslo a mouka na formu
Na polevu:
100 g hořké kvalitní čokolády (alespoň 80 % kakaa)
3 lžíce kokosového mléka (nebo smetany ke šlehání)
50 g másla Ghí (nebo kokosový tuk)
1 lžíce kokosového cukru
1/2 lžičky soli (nebo podle chuti)
Postup:
Vejce vyšleháme, přidáme mléko a ostatní sypké suroviny. Důkladně těsto promícháme a dáme do formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 10 minutek. Korpus bude opravdu tenký, tak to bude stačit.
Na krém jednoduše smícháme všechny suroviny. Tvaroh, Ricottu, rozpuštěnou čokoládu (čokoládu rozpustíme ve vodní lázni) a dosladíme jej podle sebe. Po vychladnutí korpusu na něj natřeme krém pomocí lžíce a dáme do lednice.
Mezitím si připravíme polevu. Opět rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme máslo Ghí (kokosový tuk), kokosové mléko (smetanu), cukr a podle chuti i sůl. Poleva by měla být sladko-slaná.
Polevu opatrně roztíráme na tvarohový krém.
Dort necháme ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny před podáváním.
Dobrou chuť!