Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

7 rad, jak začít jíst zdravě a vydržet u toho

Znáte to každý - "teď začnu", "teď zhubnu", "teď nebudu jíst pečivo" atd.. Ruku na srdce? Jak dlouho Vám to vydrží?

7 rad, jak začít jíst zdravě a vydržet u toho

7 RAD, JAK ZAČÍT JÍST ZDRAVĚ A VYDRŽET U TOHO


ÚVOD:

Než se pustíme do našeho prvního článku, tak dovolte, abychom se vám představili a trochu nastínili, co vás tady na blogu bude čekat.

Health Box je tým nadšenců do zdravého životního stylu. Jsme sportovci, máme rádi zdravé jídlo a v tom, co děláme, se snažíme být jedineční. Ale co je úplně nejdůležitější, je to, že nás to všechno baví!

Nechceme být jen obyčejný e-shop, kde si nakoupíte potraviny, chceme Vám dát mnohem víc. Nechceme s Vámi sdílet jen zdravé a fit recepty, chtěli bychom vám předat naše zkušenosti, rady a taky vás motivovat a inspirovat.

Pojďme se pustit do našeho prvního článku. Prozradíme Vám, jak začít jíst zdravě a hlavně, jak u toho vydržet!


1. JEZTE VYVÁŽENĚ

Sacharidy, bílkoviny a tuky. Tři základní suroviny, na které nesmíme zapomínat. Nemusíte si počítat kalorie, abyste jedli vyváženě. Důležité je, abyste do sebe dostávali tři základní makroživiny, jimiž jsou bílkoviny, sacharidy a tuky. Snažte se, aby ideálně každé vaše jídlo obsahovalo všechny makroživiny, a hlavně se zaměřte na bílkoviny, protože nedostatek bílkovin bývá častou chybou u většiny populace.

Věděli jste, že minimum potřebných bílkovin u člověka se uvádí 0,5 g/ 1 kg? Toto množství se odvíjí podle toho, kolik máte během dne pohybu.


2. DEJTE PŘEDNOST JÍDLU DOMA

Ve většině restaurací nebo snad závodních kuchyních zdravé jídlo nenajdete. Možná jídlo, které se jako zdravé tváří, ale skutečnost bude určitě jiná. Doporučujeme tyto restaurace navštěvovat jen výjimečně. Ideální je si připravovat jídlo doma. Není totiž nad to, vědět, co jíte!



3. JEZTE PRAVIDELNĚ

Naučte se jíst pravidelně. Je jedno, jestli budete jíst 3x nebo 5x denně, když budete jíst dostatečně. Každý jsme jiný a každému vyhovuje něco jiného, ale nemělo by se stávat, že na jídlo během dne zapomenete a ve večerních hodinách se přejíte k prasknutí.


4. SNAŽTE SE JÍST POMALU

Důležité je, si umět jídlo vychutnat. Jíst pomalu, nikam nespěchat. Někdy to může být těžké, ale snažte se o to. Ocení to nejen Vaše tělo, ale i chuťové pohárky.


5. NAUČTE SE NAKUPOVAT

Je strašně důležité se naučit správně nakupovat. Tím myslíme nejen kupovat čerstvou zeleninu a ovoce, ale především se naučit číst etikety. Etiketou myslíme složení na potravinách, ne pouze jejich obal.


6. VYNECHTE SLAZENÉ NÁPOJE

Zapomeňte na sirupy, limonády, slazené čaje a džusy – raději je vůbec nekupujte. Naučte se pít vodu! Jak? Vymačkejte si do vody třeba pomeranč, citrón nebo rozmačkejte maliny. Voda bude mít příchuť a vy si začnete pomalu zvykat na ne tolik sladké pití. Věřte, že postupem času, už budete pít jen vodu, protože slazený nápoj Vám k uhašení žízně stačit nebude.


7. OBČAS SI DOPŘEJTE

Poslední a důležitá rada, jak u zdravého stravování vydržet.Ne nadarmo se říká, že všeho moc škodí. Dejte si občas čokoládu, víno, pizzu nebo třeba zmrzlinu. Vyjděte někdy ze svého zdravého režimu a zkuste to třeba směřovat na nějakou narozeninovou oslavu nebo třeba na nějaké setkání s kamarády. Občas je to potřeba a věřte, že se pak rychle vrátíte do svého režimu. Se zdravým jídlem se budete cítit lépe, budete mít víc energie a taky lepší náladu!


Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít