Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

5 tipů, jak zrychlit metabolismus

Jak docílit lepšímu spalování energie? Zkuste tyto jednoduché triky!

5 tipů, jak zrychlit metabolismus

1. Pijte dostatečné množství vody

Naše tělo je tvořené z velké části vody a bez ní prostě nezhubnete! Položte si tuto otázku: ,,Pijete opravdu dostatečné množství vody? I v zimě?“


2. Nezapomínejte jíst bílkoviny

Věděli jste, že svaly spalují více energie než tuk? Proto je důležité jíst dostatečné množství bílkovin k budovaní svalové hmoty.

Minimální denní množství bílkovin je 0,6 g na 1 kg vaší váhy. Pro dospělého, zdravého člověka je to 0,8 g/kg. Bílkoviny by se měly zvyšovat při jakékoliv zátěži (např. po operaci, onemocnění, v těhotenství, při kojení). U vytvrvalců jsou tyto hodnoty cca 1,2 g/kg a u silových sportovců dokonce 1,4-1,8 g/kg.


3. Zařaďte silový trénink a HIIT trénink

Samozřejmě, že nejen díky bílkovinám v jídleníčku nabereme více svalové hmoty, ale také je potřeba kombinovat stravu se správným tréninkem. Tím je např. silový trénink nebo HIIT trénink.

HIIT trénink dokáže také perfektně nastartovat váš metabolismus.Jedná se o vysoko intenzivní intervalový trénink, jehož cílem je spalování tuků a budování svalové hmoty. Je to tedy cvičení v časových intervalech, kdy cvičíte úplně na maximum a poté nastává odpočinek, aby se zklidnila vaše tepová frekvence. Tyhle dvě fáze se několikrát opakují, ale co je skvělý, že stačí pouze 20-30 minut!

Jak může vypadat HIIT si řekneme v našem dalším článku.


4. Buďte aktivní i behěm dne

Neustálé sezení v práci za počítačem vašemu zdraví ani metabolismu určitě nepřispěje. Choďte do práce pěšky – aspoň kousek, vystupne o autobusovou zastávku dřív a to stejné udělejte po práci. Dělejte si v práci malé přestávky (pokud můžete), projděte se, protáhněte se. Uvidíte, že se Vám bude i pracovat mnohem lépe.



5. Spánek

Ano. Čtete správně. Spánek je důležitý pro tvorbu svalů a také pro hubnutí. Dostatečný spánek je 7-9 hodin denně.


Další rady:

Pijte kávu, zelený čaj a jezte chilli a zázvor :-)

Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít