Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

5 tipů, jak na jarní únavu

Někteří ji neznají a někteří ji prožívají každoročně. Jak jarní únavě předejít, Vám poradíme v tomto článku..

5 tipů, jak na jarní únavu

1. Zdravá a vyvážená strava

Ano. Bez zdravé a vyvážené stravy to opravdu nepůjde. Tělo potřebuje energii a to nezískáte jinak než pestrým, zdravým jídelníčkem. Pohlídejte si dostatečný příjem zeleniny, ovoce, ale také bílkovin, které jsou u české populace často zanedbávány. Zaměřte se také na čerstvé potraviny a omezte ty průmyslové zpracované. uvidíte, že budete mít nejen více energie, ale zlepší se Vám také třeba trávení.


2. Vitamíny a minerály

Nezapomeňte v tomto období zajistit dostatečný příjem vitamínů a minerálu. Z vitamínů především vitamín C, D, E a z minerálních látek hořčík, železo, selen a zinek.


3. Sport a pohyb v přírodě

Pohyb dokáže krásně nastartovat vaše tělo i mysl, dobije Vás pozitivní energii a zvýší Vaši výkonnost. Hýbejte se pravidelně, ideálně samozřejmě v přírodě.






4. Dostatečný pitný režim

Naše tělo je tvořené z velké části z vody, je důležité ji doplňovat a pít ideálně po menším množství "celý den". Nezanedbávejte pitný režim. Je jasné, že pokud nedáváte Vašemu tělu to, co potřebuje, jednoduše nedokáže správně fungovat.


5. Spánek a odpočinek

Bez dostatečného spánku a odpočinku samozřejmě také nebudete mít energii. Běžte spát raději o něco dříve, pokud vstáváte brzy do práce.

Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít