Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

10 důvodů, proč možná nemůžeš zhubnout

Nejen, že se dozvíš důvody, proč se ti zřejmě nedaří zhubnout, ale zároveň tě možná tento článek dovede ke změně tvého životního stylu..

10 důvodů, proč možná nemůžeš zhubnout

1. ŠPATNÝ JÍDELNÍČEK / NEDOSTATEK BÍLKOVIN

Jídlo je základ. Hraje významnou roli pro zachování Vašeho zdraví a taky krásy. Pokud jíte často nezdravé věci, nebo jíte málo a málo potřebných živin, je otázkou času, kdy se to bude objevovat na Vašem zevnějšku (pokud se to už neprojevilo). Nejenže tyto skutečnosti vedou k obezitě, ale většinou se to projevuje i na jiných věcech jako jsou třeba Vaše vlasy, pleť, pokožka apod. Navíc se špatným jídelníčkem budete unavení a bez energie. Častou chybou je nedostatek bílkovin ve Vašem jídelníčku a příjem velkého množství sacharidů během dne. To může být důvod, proč se hubnutí nekoná.




2.JÍDLO MINIMÁLNĚ 5X DENNĚ? MUSÍ TO PŘI REDUKCI BÝT?

Nemusí! Důležité je, co vyhovuje Vám. To, že to vyhovuje někomu jinému, neznamená, že to musí vyhovovat Vám. Důležitý je celkový příjem kalorií během dne.


3.ZAPOMĚŇTE NA DODRŽOVÁNÍ JÍDELNÍČKU NA 100 %

Pokud budete dodržovat Váš zdravý jídelníček na 100 %, určitě to nebude mít dlouhého trvání a za čas prostě sejdete z cesty. Doporučujeme mít jídelníček sestavený pravidlem 80/20. To znamená, že z 80 % bude Vaše strava zdravá a 20 % jídel může být nezdravých. Můžete vyzkoušet to, že celý týden budete jíst zdravě, a pokud máte o víkendu na něco chuť, prostě si to dopřejte (v rozumném množství samozřejmě).


4. I TEKUTÉ NÁPOJE MAJÍ KALORIE / PIJTE HODNĚ VODY

Zapomeňte na sirupy, limonády, slazené čaje a džusy – vůbec je nekupujte. Naučte se pít vodu. Hodně vody! Můžete si do vody vymačkat třeba pomeranč, citrón nebo rozmačkat maliny. Voda bude mít příchuť a vy si začnete pomalu zvykat na ne tolik sladké pití. Věřte, že postupem času, už budete pít jen vodu.


5. MÁLO POHYBU

Zřejmě ani tato skutečnost Vás vůbec nepřekvapí, ale máte dostatečný pohyb? Hýbejte se. Pokud nemáte žádný sport, kterému se věnujte, najděte si někoho, kdo s Váma pravidelně vyjede někam na kole, na bruslích nebo choďte pěšky. Vystupte z práce o dvě, tři, zastávky dřív a jděte pěšky.




6. JEDNOTVÁRNOST TRÉNINKŮ

Je pěkné, že pravidelně běháte (cvičíte), ale není Váš trénink pořád stejný? Co se týče běhání, tělo si na to časem zvykne, proto je potřeba měnit tratě, vzdálenosti, tempo nebo běhat různé intervaly. To stejné platí o tréninku v posilovně.


7. SPÁNEK / ODPOČINEK

Dopřejte si dostatečný spánek a odpočinek. Necvičte každý den, alespoň 2x týdně si odpočněte. Klidně na procházce (aktivní odpočinek), ale bez cvičení, běhu.


8.NEŘEŠTE TOLIK VÁHU

Neřešte tolik váhu. U hubnutí je totiž důležitá i Vaše psychika a vnitřní pohoda. Zkuste se zaměřit víc na Váš jídelníček a pohyb.Možná budete překvapeni, až váhu vytáhnete po pár měsících.


9. BUĎTE TRPĚLIVÍ

I v tomto bodě hraje psychika velkou roli. Nespěchejte, běžte na to pomalu. Trvale nezhubnete ze dne na den, za týden ani za měsíc. A pokud se vyrovnáte s tím, že to nebudete mít hned, že budete trpěliví, budete v pohodě a půjde to určitě líp. Můžou to být malé krůčky. A jednou, až se ohlídnete zpět, až potom uvidíte ten jeden VELKÝ krok, ke kterému Vás přivedly právě ty drobné kroky.


10. MALÁ VŮLE

Všude je zmiňovaná motivace. Ale není to, co Vám chybí spíš vůle? Motivace je totiž pouze to, díky čemu začnete, ale VŮLE je to díky čemuž budete pokračovat. Vůle, odhodlání, nadšení. To jsou slova pro to, abyste se nemuseli vracet na začátek – k motivaci.



Je potřeba si dát ruku na srdce. Opravdu potřebujete zhubnout? Není mnohem lepší naučit se mít rád? Být hlavně zdravý a spokojený?

Ať je to tak nebo tak, hýbejte se, najděte si sport, aktivní zálibu, která vás bude bavit a naplňovat. Najděte si něco, z čeho budete nadšení. Nic velkého se totiž nikdy nenašlo bez nadšení. Začněte taky jídlo vnímat jinak. Začněte ho vnímat jako energii. Jako něco, co potřebuje Vaše tělo, aby mohlo správně fungovat. A to nejen v práci, při cvičení, ale taky to všechno uvnitř. Naše orgány. Chceme krásné vlasy, pleť, nehty, ale opravdu dáváme tělu to, co k tomu potřebuje? Zdravá strava je důležitá a dříve nebo později Vás o tom tělo přesvědčí samo!

Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít