Zdravé a fit marokánky
První adventní neděle je za námi a tak tu pro vás máme tento skvělý recept na vánoční (ne)cukroví. Zkuste i přes Vánoce mlsat zdravěji. Jde to!

Suroviny na 2 plechy:
20 g rýžové nebo špaldové mouky
30 g arašídového másla
100 g sušeného ovoce bez cukru
180 g mandlí nebo jiných ořechů
3 lžíce medu
asi 100 ml vody
Poleva:
kvalitní hořká čokoláda např. Millésime
20 g proteinu (nemusí být)
1 lžíce oleje (řepkový/kokosový)
Postup:
Asi 100 g mandlí rozmixujeme víc - skoro na prášek a druhou část pouze nadrtíme na kousky. Potom všechny suroviny smícháme a pomocí lžičky děláme na plech s pečícím papírem malé placičky. Pečeme na 180°C asi 10 minut.
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Na vodní lázni rozpustíme čokoládu s olejem, nakonec do ní vmícháme proteinový prášek (já použila vanilkový) a v čokoládovou polevou natíráme marokánky.
Necháme ztuhnout a skladujeme v chladu do Vánoc.