Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Zdravé a fit marokánky

První adventní neděle je za námi a tak tu pro vás máme tento skvělý recept na vánoční (ne)cukroví. Zkuste i přes Vánoce mlsat zdravěji. Jde to!

Zdravé a fit marokánky

Suroviny na 2 plechy:

20 g rýžové nebo špaldové mouky

30 g arašídového másla 

100 g sušeného ovoce bez cukru

180 g mandlí nebo jiných ořechů

3 lžíce medu

asi 100 ml vody

Poleva:

kvalitní hořká čokoláda např. Millésime

20 g proteinu (nemusí být)

1 lžíce oleje (řepkový/kokosový)


Postup:

Asi 100 g mandlí rozmixujeme víc - skoro na prášek a druhou část pouze nadrtíme na kousky. Potom všechny suroviny smícháme a pomocí lžičky děláme na plech s pečícím papírem malé placičky. Pečeme na 180°C asi 10 minut.

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Na vodní lázni rozpustíme čokoládu s olejem, nakonec do ní vmícháme proteinový prášek (já použila vanilkový) a v čokoládovou polevou natíráme marokánky.

Necháme ztuhnout a skladujeme v chladu do Vánoc.



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít