Zdravá jahodová bublanina
Máme pro Vás další zdravý recept. Tentokrát jsme vsadili na klasiku a připravili pro vás všemi milovanou jahodovou bublaninu. Tuhle zdravou verzi si určitě zamilujete!

Suroviny na korpus:
120 g hladké špaldové mouky
250 g Ricotty
3 vejce
3 lžíce medu
3 lžíce strouhaného kokosu
1 střední jablko
2,5 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
Suroviny na koláč:
jahody
strouhaný kokos
Postup:
Jablko oloupeme a rozmixujeme na kaši. Vejce vyšleháme v misce s medem, potom přidáme Ricottu a rozmixované jablko. Smícháme všechny sypké suroviny (mouku, kokos, kypřící prášek, špetku soli) a postupně je přisypáváme ke směsi z vajec. Důkladně těsto promícháme, dáme jej do dortové formy (průměru cca 33 mm) s pečícím papírem. Na těsto přidáme nakrájené jahody a pečeme ho v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut. Bublanina je hotová, až je povrch zlatavý a vytáhneme z těsta suchou špejli.
Po upečené lehce posypeme kokosem a je hotovo.
Dobrou chuť!