Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Zdravá jahodová bublanina

Máme pro Vás další zdravý recept. Tentokrát jsme vsadili na klasiku a připravili pro vás všemi milovanou jahodovou bublaninu. Tuhle zdravou verzi si určitě zamilujete!

Zdravá jahodová bublanina

Suroviny na korpus:

120 g hladké špaldové mouky

250 g Ricotty

3 vejce

3 lžíce medu

3 lžíce strouhaného kokosu

1 střední jablko

2,5 lžičky kypřícího prášku

špetka soli


Suroviny na koláč:

jahody

strouhaný kokos


Postup:

Jablko oloupeme a rozmixujeme na kaši. Vejce vyšleháme v misce s medem, potom přidáme Ricottu a rozmixované jablko. Smícháme všechny sypké suroviny (mouku, kokos, kypřící prášek, špetku soli) a postupně je přisypáváme ke směsi z vajec. Důkladně těsto promícháme, dáme jej do dortové formy (průměru cca 33 mm) s pečícím papírem. Na těsto přidáme nakrájené jahody a pečeme ho v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut. Bublanina je hotová, až je povrch zlatavý a vytáhneme z těsta suchou špejli.


Po upečené lehce posypeme kokosem a je hotovo.


Dobrou chuť!




Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít