Vegetariánské chilli con carne
Máme pro Vás nový recept, který ocení nejen vegetarián. Vyzkoušejte toto jednoduché jídlo plné bílkovin.

Suroviny na cca 4 porce:
1 červená paprika
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka cizrny (popř. místo cizrny ještě jednu plechovku fazolí)
2 větší mrkve
1 střední cibule
390 g krájených rajčat
1 stroužek česneku
1 lžíce oleje
asi 150 ml vody
2 lžíce rýžové (nebo jiné) mouky na zahuštění
1 lžíce medu pokud jsou rajčata kyselejší
sůl, pepř, 4 bobkové listy a chilli koření podle chuti
Příloha:
rýže
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a restujeme na pánvi s olejem do zlatova. Mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme na drobno a přidáme na pánev k cibulce. Restujeme asi 4 minutky a nakonec přidáme i nakrájený česnek. Po asi 1 minutce přidáme krájená rajčata, vodu, fazole, cizrnu, sůl, pepř, bobkové listy a chilli. Směs vaříme na mírném plamínku asi 25 minutek. Mezitím si uvaříme rýži. Potom vytáhneme bobkové listy, ochutnáme a v případě potřeby dosladíme medem. Stejně tak to uděláme i s moukou, zahustíme pouze pokud to bude potřeba.
Dobrou chuť!