Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Vegetariánské chilli con carne

Máme pro Vás nový recept, který ocení nejen vegetarián. Vyzkoušejte toto jednoduché jídlo plné bílkovin.

Vegetariánské chilli con carne

Suroviny na cca 4 porce:

1 červená paprika

1 plechovka červených fazolí

1 plechovka cizrny (popř. místo cizrny ještě jednu plechovku fazolí)

2 větší mrkve

1 střední cibule

390 g krájených rajčat

1 stroužek česneku

1 lžíce oleje

asi 150 ml vody

2 lžíce rýžové (nebo jiné) mouky na zahuštění

1 lžíce medu pokud jsou rajčata kyselejší

sůl, pepř, 4 bobkové listy a chilli koření podle chuti


Příloha:

rýže


Postup:

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a restujeme na pánvi s olejem do zlatova. Mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme na drobno a přidáme na pánev k cibulce. Restujeme asi 4 minutky a nakonec přidáme i nakrájený česnek. Po asi 1 minutce přidáme krájená rajčata, vodu, fazole, cizrnu, sůl, pepř, bobkové listy a chilli. Směs vaříme na mírném plamínku asi 25 minutek. Mezitím si uvaříme rýži. Potom vytáhneme bobkové listy, ochutnáme a v případě potřeby dosladíme medem. Stejně tak to uděláme i s moukou, zahustíme pouze pokud to bude potřeba.

Dobrou chuť!


Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít