Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Špagety se sýrovo-špenátovou omáčkou a restovaným tofu

Máme pro vás tip na jednoduchý zdravý oběd nebo večeři. Vyzkoušíte tento recept?

Špagety se sýrovo-špenátovou omáčkou a restovaným tofu

Suroviny:

Na 4 porce budete potřebovat:

Celozrnné špagety

250 g tofu

2 hrsti cizrny

250 g špenátu

125 g mozzarelly

1 cibule

2 menší stroužky česneku

1 lžíce mleté papriky

2 lžíce olivového oleje

Rýžová mouka na zahuštění

Asi 100 ml vody

Sůl, pepř, rozmarýn (jiné bylinky)



Postup:

Špagety uvaříme v osolené, vroucí vodě podle návodu, cizrnu buď uvaříme do měkka nebo použijeme už uvařenou z plechovky. Cibuli nakrájíme na drobno a restujeme do měkka, potom přidáme nakrájený česnek a restujeme asi 1 minutku. Přidáme krájený špenát, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bylinky podle chuti a povaříme cca 10 minu (pokud je potřeba, přidáme víc vody). Mozzarellu natrháme na kousky a přidáme ke špenátu. Až je mozzarella rozteklá, je omáčka hotová. Pokud vám vadí, že je řidší, přidáme rýžovou mouku. Tofu nakrájené na kostečky obalíme v mleté paprice a na oleji v jiné menší pánvi tofu restujeme.

Podáváme zvlášť jako na fotce, a nebo můžeme špenátovou omáčku smíchat s cizrnou a tofu.

Dobrou chuť!


Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít