Špagety se sýrovo-špenátovou omáčkou a restovaným tofu
Máme pro vás tip na jednoduchý zdravý oběd nebo večeři. Vyzkoušíte tento recept?

Suroviny:
Na 4 porce budete potřebovat:
Celozrnné špagety
250 g tofu
2 hrsti cizrny
250 g špenátu
125 g mozzarelly
1 cibule
2 menší stroužky česneku
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce olivového oleje
Rýžová mouka na zahuštění
Asi 100 ml vody
Sůl, pepř, rozmarýn (jiné bylinky)
Postup:
Špagety uvaříme v osolené, vroucí vodě podle návodu, cizrnu buď uvaříme do měkka nebo použijeme už uvařenou z plechovky. Cibuli nakrájíme na drobno a restujeme do měkka, potom přidáme nakrájený česnek a restujeme asi 1 minutku. Přidáme krájený špenát, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bylinky podle chuti a povaříme cca 10 minu (pokud je potřeba, přidáme víc vody). Mozzarellu natrháme na kousky a přidáme ke špenátu. Až je mozzarella rozteklá, je omáčka hotová. Pokud vám vadí, že je řidší, přidáme rýžovou mouku. Tofu nakrájené na kostečky obalíme v mleté paprice a na oleji v jiné menší pánvi tofu restujeme.
Podáváme zvlášť jako na fotce, a nebo můžeme špenátovou omáčku smíchat s cizrnou a tofu.