Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Smažená rýže Nasi Goreng s krevetami

Nehledejte za názvem Nasi goreng nic složitého. Jedná se o smaženou rýži, typický pokrm, který zakoupíte v Indonésii a Majaljsii na každém rohu. A čím je toto jídlo speciální? Uvidíte, že se po této dobrotě jenom zapráší!

Smažená rýže Nasi Goreng s krevetami

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 200 g jasmínové rýže
  • sójovou omáčku Shoyu
  • omáčku Suki Yaki
  • chilli pastu
  • ústřičnou omáčku
  • 2 stroužky česneku
  • krevety nebo kuřecí maso
  • olej - nejlépe slunečnicový nebo jiný s vysokou tepelnou odolností
  • zeleninu - papriky, jarní cibulku, červenou cibulku, mrkev a cuketu
  • 2 vejce
  • 1 lžíci cukru
  • 1 limetku
  • koriandr

Postup:

Ze všeho nejdříve si uvaříme jasmínovou rýži. Poté si ve woku či jiné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme česnek, přidáme chilli pastu a maso/kreventy (pokud budete dělat krevety, osmažte je maximálně 1 minutu a pak je dejte do mističky a přidejte je zase na závěr). Následně přidáme zeleninu, rýži a lehce promícháme. Poté se pustíme do dochucení celého pokrmu a přidáme omáčku Suki Yaki, 2 lžíce sójové omáčky (táto omáčka jídlo osolí), 1 lžíci ústřičné omáčky (tato omáčka jídlo osladí), 1 lžíci cukru a všechno pořádně promícháme. Tadá a máme hotovo. Jídlo doporučujeme servírovat s limetkou, koriandrem a sázeným vejcem.

Nasi goreng s krevetami

Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít