Smažená rýže Nasi Goreng s krevetami
Nehledejte za názvem Nasi goreng nic složitého. Jedná se o smaženou rýži, typický pokrm, který zakoupíte v Indonésii a Majaljsii na každém rohu. A čím je toto jídlo speciální? Uvidíte, že se po této dobrotě jenom zapráší!

Na 2 porce budete potřebovat:
- 200 g jasmínové rýže
- sójovou omáčku Shoyu
- omáčku Suki Yaki
- chilli pastu
- ústřičnou omáčku
- 2 stroužky česneku
- krevety nebo kuřecí maso
- olej - nejlépe slunečnicový nebo jiný s vysokou tepelnou odolností
- zeleninu - papriky, jarní cibulku, červenou cibulku, mrkev a cuketu
- 2 vejce
- 1 lžíci cukru
- 1 limetku
- koriandr
Postup:
Ze všeho nejdříve si uvaříme jasmínovou rýži. Poté si ve woku či jiné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme česnek, přidáme chilli pastu a maso/kreventy (pokud budete dělat krevety, osmažte je maximálně 1 minutu a pak je dejte do mističky a přidejte je zase na závěr). Následně přidáme zeleninu, rýži a lehce promícháme. Poté se pustíme do dochucení celého pokrmu a přidáme omáčku Suki Yaki, 2 lžíce sójové omáčky (táto omáčka jídlo osolí), 1 lžíci ústřičné omáčky (tato omáčka jídlo osladí), 1 lžíci cukru a všechno pořádně promícháme. Tadá a máme hotovo. Jídlo doporučujeme servírovat s limetkou, koriandrem a sázeným vejcem.