Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Skořicové suky

Máme pro Vás nový recept na tyto skvělé, zdravé skořicové suky! Vyzkoušíte je?

Skořicové suky

Suroviny:

Na těsto:

450 g hladké špaldové mouky

180 ml vlažné vody

1 vejce

1 sáček sušeného droždí

50 g kokosového oleje

30 g kokosového cukru

špetka soli


Náplň:

80 g mletých ovesných vloček

250 g Ricotty

80 g medu

20 g proteinu vanilka (můžete vynechat)

2 lžíce arašídového másla

3 lžíce skořice

vlašské nebo jiné oříšky


Postup:

Ideálně si těsto připravíme v domácí pekárně, pokud máte. Pokud ne zpracujeme těsto z uvedených surovin a necháme kynout asi hodinku na teplém místě. Mezitím si připravíme náplň.

Rozmixujeme vločky, přidáme Ricottu, med, protein, arašídové máslo a skořici.

Po vykynutí těsta vyndáme z teplého místa (z pekárny) propracujeme prsty s troškou mouky a vyválíme plát tlustý asi 1 cm. Na plát těsta opatrně natíráme náplň a nakonec posypeme rozdrcenými vlašskými ořechy.Potom plát ze širší strany opatrně rolujeme, aby vznikla roláda. Moc roládu neutahujeme, jinak nám suky nebudou při pečení držet tvar. Roládu krájíme na kolečka tloušťky 2-2,5 cm. Dáme do zapékací mísy kousek od sebe a necháme ještě na teplém místě kynout (cca 30 minut). Suky nám ještě nakynou, potom je lehce potřeme mlékem a konečně je dáme péct na cca 25 minut do zlatova na 180°C. Můžete ještě předtím posypat ořechy.

Při podávají je ještě můžete polít javorovým sirupem.

Nejlepší jsou první den!




Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít