Skořicové suky
Máme pro Vás nový recept na tyto skvělé, zdravé skořicové suky! Vyzkoušíte je?

Suroviny:
Na těsto:
450 g hladké špaldové mouky
180 ml vlažné vody
1 vejce
1 sáček sušeného droždí
50 g kokosového oleje
30 g kokosového cukru
špetka soli
Náplň:
80 g mletých ovesných vloček
250 g Ricotty
80 g medu
20 g proteinu vanilka (můžete vynechat)
2 lžíce arašídového másla
3 lžíce skořice
vlašské nebo jiné oříšky
Postup:
Ideálně si těsto připravíme v domácí pekárně, pokud máte. Pokud ne zpracujeme těsto z uvedených surovin a necháme kynout asi hodinku na teplém místě. Mezitím si připravíme náplň.
Rozmixujeme vločky, přidáme Ricottu, med, protein, arašídové máslo a skořici.
Po vykynutí těsta vyndáme z teplého místa (z pekárny) propracujeme prsty s troškou mouky a vyválíme plát tlustý asi 1 cm. Na plát těsta opatrně natíráme náplň a nakonec posypeme rozdrcenými vlašskými ořechy.Potom plát ze širší strany opatrně rolujeme, aby vznikla roláda. Moc roládu neutahujeme, jinak nám suky nebudou při pečení držet tvar. Roládu krájíme na kolečka tloušťky 2-2,5 cm. Dáme do zapékací mísy kousek od sebe a necháme ještě na teplém místě kynout (cca 30 minut). Suky nám ještě nakynou, potom je lehce potřeme mlékem a konečně je dáme péct na cca 25 minut do zlatova na 180°C. Můžete ještě předtím posypat ořechy.
Při podávají je ještě můžete polít javorovým sirupem.
Nejlepší jsou první den!