Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Jablečný koláč se skořicí

Skvělý zdravý jablečný koláč, který Vám provoní celý dům. Vyzkoušejte ho!

Jablečný koláč se skořicí

Suroviny:

Na korpus:

160 h hladké špaldové mouky

250 g měkkého tvarohu

60 ml mléka

4 lžíce tekutého medu

3 vejce

1 menší jablko

2 a půl lžičky kypřícího prášku

1 lžíce skořice

špetka soli


Na koláč:

3 menší jablka

2 lžíce medu

1 lžička másla Ghí

1 lžíce skořice

mandle


Postup:

V misce si vyšleháme vejce s medem, přidáme tvaroh, mléko a pečlivě promícháme. V druhé misce si smícháme ostatní sypké suroviny (mouka, kypřící práše a špetku soli) a poté je psotupně přisypáváme ke směsi s vyšlehanými vejci. Nakonec do těsta přidáme jablko nakrájené na menší kostečky. Pečlivě promícháme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 40 minut. Použijeme formu průměru cca 34 cm s pečícím papírem. Z hotového koláče musíme vytáhnout suchou špejli, tak zjistíme, že je hotový.

Mezitím, co se nám koláč peče si připravíme opékaná jablíčka. Nakrájíme je také na menší kostečky a dáme je na pánev společně s medem, mandlemi, Ghíčkem a skořicí. Jablíčka opékáme na pánvi cca 10 minutek, dokud nám nezměknou.

Po vytažení necháme koláč cca 5 minutek lehce vychladnout a poté na něj dáme opékaná jablíčka s mandlemi.


Redakce Health Box přeje dobrou chuť!



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít