Jablečný koláč se skořicí
Skvělý zdravý jablečný koláč, který Vám provoní celý dům. Vyzkoušejte ho!

Suroviny:
Na korpus:
160 h hladké špaldové mouky
250 g měkkého tvarohu
60 ml mléka
4 lžíce tekutého medu
3 vejce
1 menší jablko
2 a půl lžičky kypřícího prášku
1 lžíce skořice
špetka soli
Na koláč:
3 menší jablka
2 lžíce medu
1 lžička másla Ghí
1 lžíce skořice
mandle
Postup:
V misce si vyšleháme vejce s medem, přidáme tvaroh, mléko a pečlivě promícháme. V druhé misce si smícháme ostatní sypké suroviny (mouka, kypřící práše a špetku soli) a poté je psotupně přisypáváme ke směsi s vyšlehanými vejci. Nakonec do těsta přidáme jablko nakrájené na menší kostečky. Pečlivě promícháme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 40 minut. Použijeme formu průměru cca 34 cm s pečícím papírem. Z hotového koláče musíme vytáhnout suchou špejli, tak zjistíme, že je hotový.
Mezitím, co se nám koláč peče si připravíme opékaná jablíčka. Nakrájíme je také na menší kostečky a dáme je na pánev společně s medem, mandlemi, Ghíčkem a skořicí. Jablíčka opékáme na pánvi cca 10 minutek, dokud nám nezměknou.
Po vytažení necháme koláč cca 5 minutek lehce vychladnout a poté na něj dáme opékaná jablíčka s mandlemi.
Redakce Health Box přeje dobrou chuť!