Domácí bezinková limonáda
Začíná období limonád. Krásných, výborně dochucených a hlavně doma udělaných z toho, co zrovna kvete nebo dozrává. Pokud i vy se nedokážete v létě obejít bez kvalitního pití, pojďte se s námi pustit do výborné bezinkové limonády, kterou si připravíte během chvilky!

Základem každé limonády je domácí sirup.
Na 2L sirupu budeme potřebovat:
- 25-30 bezových květů - předem omytých
- 1,5kg cukru
- šťávu ze čtyř citrónů
- pár kapek alkoholu 40%+
Nejdříve si převaříme vodu z bezových květů a necháme
ji vychladit. Potom do 2 l vody přidáme bezové květy a necháme 24 hodin
louhovat. Následně šťávu scedíme a dáme lehce zahřát do velkého hrnce (stačí
na 30-40 stupňů) a přidáme cukr, citrónovou šťávu. Potom mícháme
dokud se cukr nerozpustí a uskladníme ve sklenicích (doporučujeme je nejprve
vypláchnout vroucí vodou). Zakápneme alkoholem proti bakteriím.
A teď už se konečně dostaneme k finální limonádě.
Budeme potřebovat:
- citrónovou šťávu
- mátu
- led
- bezové květy
- cukrový sirup - voda:cukr 2:1
Nalijeme sirup do džbánku, zalijeme perlivou vodou, přidáme
citrón nakrájený na plátky, bezové květy a led promíchám. Potom limonádu
dochutíme citrónovou šťávou a případně ještě dochutíme cukrovým sirupem.
Tadá, domácí bezinková limonáda je na světě.