Bezlepková buchta z kešu
Bezlepková buchta plná kešu oříšků, které jsou výborným zdrojem nenasycených mastných kyselin, ale také bílkovin a spousty minerálů. Mlsejte s námi zdravě!

Suroviny:
110 g přírodních nesolených kešu
1 sáček bezlepkového pudinku (pokud je třeba)
30 g kokosové mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
80 g medu
50 g arašídového másla
špetka soli
+ máslo (olej) a kokosová mouka
na vysypání formy
Postup:
Kešu rozmixujeme do hladka a smícháme s ostatními sypkými surovinami (kokosová mouka - prášek do pečiva, pudink, špetka soli). Vejce vyšleháme s tekutým medem do pěny, přidáme arašídové máslo a postupně přisypáváme sypké suroviny. Pečlivě těsto promícháme a dáme jej do podélné formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme kokosovou moukou.
Buchtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 15-20 minut - záleží, jaká je výška těsta. Z těsta musíte vytáhnout suchou špejli.
Podávat můžete s marmeládou, oříškovým máslem nebo s jogurtem. A samozřejmě dobrou kávou :-).