Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Bezlepková buchta z kešu

Bezlepková buchta plná kešu oříšků, které jsou výborným zdrojem nenasycených mastných kyselin, ale také bílkovin a spousty minerálů. Mlsejte s námi zdravě!

Bezlepková buchta z kešu

Suroviny:

110 g přírodních nesolených kešu

1 sáček bezlepkového pudinku (pokud je třeba)

30 g kokosové mouky

1 prášek do pečiva

4 vejce

80 g medu

50 g arašídového másla

špetka soli

+ máslo (olej) a kokosová mouka

na vysypání formy


Postup:

Kešu rozmixujeme do hladka a smícháme s ostatními sypkými surovinami (kokosová mouka - prášek do pečiva, pudink, špetka soli). Vejce vyšleháme s tekutým medem do pěny, přidáme arašídové máslo a postupně přisypáváme sypké suroviny. Pečlivě těsto promícháme a dáme jej do podélné formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme kokosovou moukou.

Buchtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 15-20 minut - záleží, jaká je výška těsta. Z těsta musíte vytáhnout suchou špejli.

Podávat můžete s marmeládou, oříškovým máslem nebo s jogurtem. A samozřejmě dobrou kávou :-).



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít