5 zdravých snídaní, které si zamiluješ
Chtěl/a bys jíst zdravě, ale dochází ti inspirace? Máme pro Tebe tipy na 5 snídaní, které tě jen tak neomrzí!

1. Avokádová pomazánka
Budete potřebovat:
- 1 ks zralého avokáda
- 1/2 menší cibule
- sůl, pepř
Postup:
V mixéru jednoduše rozmixujeme všechny uvedené suroviny a nebo zralé avokádo rozmačkáme vidličkou a cibulku nakrájíme nadrobno. Podáváme na opečeném toastu nebo chlebu.
2. Fit lívance
Na 15 menších lívanců budete potřebovat:
- 1 hrnek špaldové hladké či ovesné mouky
- 1 hrnek mléka
- 125 g jemného tvarohu
- 2 vejce M
- 1 lžíce agávového sirupu
- 3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- špetka soli
Postup:
Vejce vyšleháme, přidáme tvaroh, agávový sirup, mléko a postupně přisypeme mouku. Nakonec přidáme špetku soli a kypřící prášek. 10 minut necháme těsto odležet, aby trošku nakynulo a potom lívance děláme na lívanečníku.
3. Smoothie bowl
Budete potřebovat:
- 1 kelímek řeckého jogurtu
- šálek mraženého lesního ovoce
- mandle
- dýňová semínka
- chia semínka
- kokos
Na ozdobení:
- oříšky
- semínka
- mandle
- kokos
- sušené jahody mrazem
Postup:
Všechny suroviny jednoduše rozmixujeme ve smoothie makeru, dáme do misky a ozdobíme podle sebe. Do smoothie bowl můžete přidat např. i ovesné vločky nebo protein.
4. Rýžová kaše s mango omáčkou
Na 4 porce budete potřebovat
- 200 g rýže arborio
- 1 litr mléka
- 2 lžíce agávového sirupu
- 250 g kvalitního řeckého jogurtu
- 30 g proteinu (nemusí být)
- 1 ks zralého manga
- oříšky
- čokoláda na ozdobu
Postup:
V menším hrnci uvaříme rýži do změknutí (z mléka místo vody). Kaše se bude vařit 25-30 minut, občas ji promícháme. Necháme ji trošku vychladnout a vmícháme jogurt, med a protein. Nakonec rozmixujeme mango a při podávání nalijeme mangovou omáčku na rýžovou kaši. Ozdobíme je a hotovo.
5. Domácí müsli s jogurtem
Budete potřebovat:
- 250 g jemných ovesných vloček
- 50 g mandlí
- 50 g nesolených arašídů
- (popř. jiných ořechů, sušeného ovoce, semínek)
- 4 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce skořice
Postup:
Postup je jednoduchý. Potřebujete k tomu pouze misku na smíchání všech surovin, plech s pečícím papírem a troubu. Müsli rozprostřeme na pečící papír a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 25 minut. Občas ho můžete během pečení zkontrolovat a promíchat, aby se nepřipálila.
Do müsli můžete přidat jakékoliv oříšky, semínka, sušené ovoce nebo je výborné s nastrouhaným jablkem a nebo namačkaným banánem. Mňam!