Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

5 tipů na snídaňové kaše

Zapomeňte na přeslazené kupované kaše a vyrobte si domácí. Máme pro vás tipy na 5 kaší, které nejsou pouze sacharidová bomba jako ty kupované. Ty naše obsahují navíc i bílkoviny a zdravé tuky. Dopřejte si vyváženou snídani, která vám dodá energii.

5 tipů na snídaňové kaše

1. OVESNÁ KAŠE

Většina ovesných kupovaných kaší obsahuje přidaný cukr, kvůli kterému je kaše zbytečně přeslazená. Ideálním řešením je vyrobit si vlastní domácí směs na kaši, kterou pak jednodušše kdykoliv uvaříte s vodou nebo s mlékem.

Suroviny:

jemné ovesné vločky

jakékoliv ořechy

lněná semínka

chia semínka

mák


Postup:

Vločky rozmixujeme na prášek a ořechy pouze rozdrtíme. Potom vše smícháme a dáme si do krabičky do zásoby. Ve vodě nebo v mléce ji uvaříme cca za 4 minutky. Po sundání ze sporáku můžeme vmíchat ještě protein, dozdobit ovocem, ořechovým máslem apod.




2. BORŮVKOVÁ KAŠE Z QUINOI


Suroviny:

1 hrníček quinoa (já použila černou)

2 hrníčky mléka

hrst mražených borůvek

trošku skořice

med nebo javorový sirup


Na posypání:

oříšky

ovoce


Postup:

Quinou propláchněte a dejte jí do hrnce s mlékem a skořicí. Přiveďte k varu a pod pokličkou za občasného míchání vařte cca 20 minut na mírném plameni. Quinoa musí změknout a kaše zhoustne. Potom můžete podle potřeby přidat mléko, kdybyste ji chtěli o něco tekutější. Přidejte med (sirup) a nazdobte podle sebe. Dobrou chuť!



3. JAHLOVÁ KAŠE

Suroviny:

šálek jáhel

2 lžíce tvarohu

1/2 jablka

trošku medu

skořice


Postup:

Jáhly vaříme v malém hrnci a po 5 min přidáme i nakrájené jablko a skořici. Až jsou jáhly měkké, přidáme tvaroh a sundáme ze sporáku. Dochutíme medem a je hotovo!





4. RÝŽOVÁ KAŠE S MANGO OMÁČKOU

Suroviny:

Na 4 porce:

200 g rýže arborio

1 litr mléka

2 lžíce medu (javorového sirupu)

250 g kvalitního řeckého jogurtu

30 g proteinu např. vanilka (nemusí být)

1 ks zralého manga

oříšky, čokoláda na ozdobu

Postup:

V menším hrnci uvaříme rýži do změknutí (z mléka místo vody). Kaše se bude vařit 25-30 minut, občas ji promícháme. Necháme ji trošku vychladnout a vmícháme jogurt, med a protein. Nakonec rozmixujeme mango a při podávání nalijeme mangovou omáčku na rýžovou kaši. Ozdobíme je a hotovo.




5. RÝŽOVO-TVAROHOVÁ KAŠE S HRUŠKOU

Suroviny:


¾ šálku neuvařené rýže

125 g tvarohu

hruška

skořice

javorový sirup

mandle

vodu na uvaření rýže

Postup:

Rýži opláchneme a dáme do malého hrnce s vodou v poměru dle návodu. Přidáme i tvaroh, skořici a javorový sirup. Po 10 minutách přidáme nastrouhanou hrušku a vaříme ještě do změknutí rýže.

Podáváme teplé a nazdobené mandlemi, zbytky hrušky a kaši ještě přelijeme javorovým sirupem.



Menu Doprava zdarma Facebook Instagram LinkedIn Hledat Zavřít